Implantologija

Zobni vsadek ali implantat je sestavljen iz titana in se zavijači direktno v kost. V roku treh do šestih mesecev se implantat zraste s kostjo.Temu procesu rečemo osteointegracija, ki  je ključna za dolgoročno uspešnost.

Zobni vsadki nam omogočajo, da ne brusimo zdravih sosednjih zob, vseeno pa dosežemo čvrst in funkcionalen zobni nadomestek, ki ima naraven izgled. Zobni vsadki tudi preprečujejo izgubo kosti, saj se sile prenašajo na kostnino in ohranjajo njen volumen.

Vstavimo lahko poljubno število implantatov.

Eden implantat vstavimo, ko manjka zob v zobni vrsti, ki ga ne želimo nadomestiti s klasičnim mostičkom in tako brusiti sosednja zoba ob vrzeli.

 

implantologija

 

Dva implantata lahko vstavimo tam, kjer manjka več zob in uporabimo implantata kot nosilca mostička. S samo dvema implantatoma lahko tudi stabiliziramo spodnjo totalno protezo.

implantologija 2implantologija 3

Tri implantate ali več vstavimo, ko manjka veliko zob ali pa celo ni več nobenega zoba. Na 4 do 6 zobnih implatatih lahko izdelamo snemno protezo ali pa fiksni porcelanski mostiček.

 

implantologija 4

 

Da ugotovimo, ali ste primeren kandidat/-ka za vstavitev zobnih implantatov, moramo opraviti natančen in poglobljen pregled. Nekatere sistemske bolezni in stanja ter redno kajenje so lahko kontraindikacija.

 

Cenik vseh storitev

Share: