Implantologija

Implantologija

Zobni vsadek ali implantat je sestavljen iz titana in se zavijači direktno v kost. V roku treh do šestih mesecev se implantat zraste s kostjo.Temu procesu rečemo osteointegracija, ki je ključna za dolgoročno uspešnost.

Estetsko zobozdravstvo

Beljenje Zdravi zobje s starostjo porumenijo ali se obarvajo zaradi kajenja, uživanja kave, pravih čajev in rdečega vina. Zunanje madeže lahko ponavadi odstranimo že samo s peskanjem in poliranjem zob, dodatno belino pa dosežemo z beljenjem na zobozdravniškem stolu ter s setom za beljenje zob doma.   Porcelanske luske Luska je delna prevleka, za katero…

Protetika

Ko je zob preveč odlomljen, odkrušen, zabarvan ali obrabljen, ga je treba obnoviti z zobno prevleko. Zobna prevleka zaščiti cel zob, ki smo ga predhodno obrusili. Skupaj z našim zobotehničnim timom se zavzemamo za čim lepše in čim bolj naravne prevleke, ki vaš naravni nasmeh še polepšajo.

Oralno-kirurški posegi

Puljenje zoba je v naši zobni ordinaciji čisto zadnja opcija, do katere pridemo šele potem, ko izčrpamo vse ostale možnosti. Trudimo se ohraniti prav vsak zob, vendar je to včasih nemogoče.

Endodontsko zdravljenje

Endodontsko zdravljenje pomeni zdravljenje koreninskih kanalov in odstranitev vsega odmrlega tkiva in bakterij. Koreninsko zdravljenje zoba je zapleten zobozdravstveni postopek, ki zahteva veliko časa, potrpljenja ter spretnosti.

Zdravljenje kariesa in plombiranje

Zobni karies ali zobna gniloba nastane zaradi skupine bakterij v ustni votlini, ki proizvajajo kisline. Bakterije spreminjajo sladkor in ogljikove hidrate(škrob) iz naše prehrane v kisline. Te kisline raztapljajo zobno sklenino in spodaj ležeči dentin.

Parodontalno zdravljenje

Parodontalno zdravljenje služi zdravljenju parodontalne bolezni. Bolezen dlesni in obzobnih tkiv ali parodontalna bolezen prizadene mnogo ljudi, v Sloveniji celo več kot 80 % odrasle populacije.

Odstranjevanje zobnih oblog

Odstranjevanje zobnih oblog vključuje odstranitev mehkih in trdih oblog, ki se s časom pritrdijo na naše zobe kljub temeljitemu ščetkanju. Če oblog ne odstranimo, ustvarjamo primerno okolje za življenjski prostor bakterij v ustni votlini.